Stránka 1 z 1

24GB RAM - použitelných 16 GB

Napsal: 26 říj 2019 12:54
od Maca91
Ahoj, po osazení nové 8GB paměti RAM mi Windows ukazoval, že nainstalovaná paměť je 24 GB, ale použitelná byla jen 16 GB.
BIOS ukazoval a načetl normálně 24 GB paměti.
Navíc mi přestal jít AMD Turbo Core mód. Po prostudování internetu a mnohých rad nic nepomohlo!
Tak jsem tedy zkusil osadit paměti místo 4GB, 8GB, 4GB, 8GB takhle 8GB, 8GB, 4GB, 4GB, vše se načetlo, rozjelo a Windows ukazuje již použitelných 24GB Ram. I zmiňovaný Turbo Core mód už jede!
Takže, pokud má někdo stejný problém, tak si zkuste pohrát s různým zapojením RAMek. Věřím, že nejsem sám koho trápí stejný problém a tohle by mu mohlo pomoct!
Podotýkám, že dle návodu v základní desce bych měl zapojit RAMky takhle, 8GB, 4GB, 8GB, 4GB a mělo být vše v pořádku, jenže nebylo! Takže jiné zapojení pomohlo! 😎😋

Re: 24GB RAM - použitelných 16 GB

Napsal: 28 říj 2019 00:08
od x-rated
ono je vždycky lepší se nějakejch úplně prťavejch modulů zbavit a vrazit tam dva nebo čtyři ideálně stejný 🙂 ale koukám, že ty máš ještě ddr3, to se s možností vrácení do 14 dnů už shání těžko 🤔

Re: 24GB RAM - použitelných 16 GB

Napsal: 28 říj 2019 08:11
od Maca91
x-rated píše:
28 říj 2019 00:08
ono je vždycky lepší se nějakejch úplně prťavejch modulů zbavit a vrazit tam dva nebo čtyři ideálně stejný 🙂 ale koukám, že ty máš ještě ddr3, to se s možností vrácení do 14 dnů už shání těžko 🤔
JJ mám ještě DDR3 určitě budu časem měnit celý PC za nový. Zatím mi to ale stačí v pohodě na nejnovější hry a o úpravě fotek a videa ani nemluvím. Mám už starý kousek železa, ale dech mu ještě nedošel. 😆😋